Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@01:36:33 GMT

جزئیات دستگیری حبیب اسیود

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۲۴۷۳

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس کمیسیون امنیت ملی ضمن اعلام خبر بازداشت حبیب اسیود، سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه و حضور وی در تهران گفت: اسیود تحت بازجویی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور است.

صبح روز شنبه ۳۱ شهریور سال ۹۷ مراسم رژه نیروهای مسلح که به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز در جریان بود، مورد حمله تروریستی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجمان مسلح مسیر یگان‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش را به رگبار گلوله بستند و بر اساس گزارش‌های اولیه حادثه، ۲۵ نفر از غیرنظامیان و نظامیان کشته و ۶۰ نفر نیز زخمی شدند؛ البته در این میان یک کودک چهار‌ساله هم به چشم می‌خورد.

به نوشته شرق، شورای امنیت سازمان ملل متحد، وزارت امور خارجه ایالات متحده، سوریه، پاکستان و رؤسای جمهور روسیه و افغانستان و برخی کشورها و نهادها و شخصیت‌های سیاسی ضمن تروریستی‌نامیدن این حمله، آن را به‌شدت محکوم کردند. ابتدا رسانه‌ها گزارش دادند در جریان این تیراندازی سه نفر از مهاجمان کشته و یک نفر دیگر نیز که به‌سختی مجروح شده بود، دستگیر شد که در بیمارستان جان باخت؛ اما دو روز بعد از این حادثه، فردی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری ایرنا گفت یک نفر از حمله‌کنندگان که هویتش مشخص نبود، به اشتباه جنازه‌اش در بین کشته‌شدگان قرار گرفته بود که پس از اقدامات کارشناسی دقیق، مشخص شد او از حمله‌کنندگان بوده‌ است و احراز هویت شد. بنابراین طبق آخرین آمار قطعی، تعداد حمله‌کنندگان پنج نفر و کشته‌های این حادثه نیز ۲۴ نفر و مجروحان ۶۸ نفر اعلام شد.

جنبش موسوم به گروه الاحوازیه، اولین کسی بود که در گفت‌وگو با تلویزیون ایران‌اینترنشنال، انجام این حمله را بر عهده گرفت؛ هرچند داعش نیز مسئولیت آن را بر عهده گرفته بود.

داعش با انتشار عکسی در رسانه اعماق (وابسته به داعش)، اسنادی را دال بر مسئول اصلی این اقدام افشا کرد؛ سپس با انتشار ویدئویی از چند فرد در‌حالی‌که لباس نظامی تن دارند، مدعی برنامه‌ریزی و انجام حمله ازسوی خود شد. در ویدئوی منتشر‌شده از سوی داعش، دو نفر اول در آن به زبان عربی و نفر سوم به زبان فارسی صحبت می‌کنند. نماینده وقت مردم شهرستان اهواز، حمیدیه و باوی در مجلس شورای اسلامی نیز در مصاحبه‌ای اظهار کرد در خانه تیمی‌ای که از این گروه تروریستی کشف شده نیز مستنداتی همچون پرچم داعش پیدا شده ‌است.

با کشته‌شدن مهاجمان در این حمله تروریستی، پرونده در رابطه با قصور و اهمال برخی از مسئولان برگزاری رژه تشکیل و منتج به رأی دادگاه و محکومیت آنها هم شد.

حال مجتبی ذوالنور در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به دستگیری و انتقال حبیب اسیود، سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه، به‌عنوان طراح عملیات ترویستی رژه اهواز در سال 97 گفت: معمولا سرکردگان گروهک‌های تروریستی در اروپا و آمریکا مستقر هستند و نوچه‌ها، عوامل و ابزاردست‌هایی در داخل دارند تا به‌عنوان پیاده‌نظام، پروژه‌های آنها را انجام داده و هر تهدیدی باشد، شامل حال آنها شود که بعد از عملیات‌ها نیز معمولا به خارج از کشور منتقل می‌شوند.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به پیدایش گروهک ضد‌مردمی و برانداز الاحوازیه، یادآور شد: الاحوازیه یک گروهک پان‌عربیسم و تجزیه‌طلب بوده که از زمان شروع جنگ ایران و عراق فعال بودند و از دنباله‌های خلق عرب به سرپرستی شبیر خاقانی محسوب می‌شوند.

او افزود: در زمان جنگ تحمیلی نیز وقتی جان و بدن مردم خوزستان زیر تانک‌های نیروهای بعث عراق له می‌شد، این گروهک با قربانی‌کردن شتر و گاو جلوی پای بعثی‌ها، از آنها استقبال می‌کردند و حکم ستون پنجم دشمن را داشتند.

ذوالنور الاحوازیه را نیز ادامه گروهک خلق عرب معرفی کرد و افزود: اکنون نیروهای تازه‌نفس و جوان جایگزین افراد سابق در جریانات گذشته خلق عرب شده‌اند و اقدامات خرابکارانه انجام می‌دهند، اما سرکرده الاحوازیه نیز مانند روح‌الله زم با هوشیاری شاخه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشورمان در خارج از کشور دستگیر و به ایران منتقل شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دستگیری و انتقال سرکرده الاحوازیه به تهران را موفقت چشمگیر دیگری از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور دانست و خاطرنشان کرد: قطعا بعد از دریافت اطلاعات لازم از این تروریست و تکمیل پرونده، او برای حضور در محکمه‌ای عادلانه آماده خواهد شد تا به سزای عمل خود برسد.

واکنش نماینده اهواز

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان نیز با اشاره به دستگیری سرکرده عوامل حادثه تروریستی رژه اهواز، گفت: سربازان گمنام کشور اجازه نمی‌دهند گروهک‌های تروریستی با اهداف تجزیه‌طلبانه جان مردم را به خطر بیاندازند.

مجتبی یوسفی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به دستگیری سرکرده گروهک الاحوازیه که سال 97 حمله تروریستی رژه اهواز را انجام داده بود، گفت: گروهک‌های تروریستی که با شعارهای تجزیه طلبانه داعیه مردم‌داری داشته و مدعی تأمین امنیت و ثبات برای آن‌ها هستند، در واقع برای منافع خود جان مردم را به خطر می‌اندازند.

نماینده اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در ادامه آنهایی که شعارهای قومیتی می دهند را قائل به ارزش گذاری برای هیچ قومی ندانست و افزود: این گروهک ها نه تنها هیچ ارزشی برای قومی که از آن حمایت ظاهری می کنند ندارند بلکه برای رسیدن به اهداف و منافع خود از هیچ اقدامی علیه این افراد بی گناه دریغ نمی کنند.

وی افزود: طی سال های اخیر حملات تروریستی متعددی در اطراف ایران و در استان های مختلف شاهد بوده ایم که ابتدا با شعارهای تجزیه طلبانه قصد عضوگیری دارند و مادامی که به نتیجه نمی رسند، امنیت و ثبات منطقه را به خطر می اندازند و با خیانت به کشور و ملت و با حمایتی که از سوی کشورهای غربی می شوند، جان افراد بی دفاع را هدف قرار می دهند.

یوسفی در ادامه تأکید کرد: اقوام، مذاهب و ادیان مختلف در کشورمان هیچ مشکلی با یکدیگر نداشته و در صلح و ثبات در کنار هم زندگی می کنند اما برخی گروهک های حمایت شده از سوی کشورهای استکباری، تلاش دارند موارد اختلافی را بزرگنمایی کرده و بر ایجاد اختلاف دامن بزنند.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: امروز کشورهایی که مدعی دموکراسی هستند از منافقین و تروریست ها حمایت می کنند و کشوری مثل آلبانی منافقین را پناه داده و امکاناتی در اختیار آنها قرار می‌دهد تا آنها با خیانت به ایران، سرکردگان خود را اهداف شوم و پلید خود برسانند.

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از سربازان گمنام اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات در ردیابی سرکردگان گروهک های تروریستی که امنیت کشور را مختل می کنند، خاطرنشان ساخت: این دو نیرو با هم افزایی به دنبال تأمین امنیت کشور هستند و اجازه نمی دهند احدی باعث اختلال در امنیت و ثبات کشور شود و تا زمان دستگیری عوامل تروریست، خستگی ناپذیر عملیات های خود را ادامه می دهند و اکنون که سرکرده الاحوازیه به تهران منتقل شده، بعد از بازجویی، اشدّ مجازات برای وی در نظر گرفته خواهد شد.

یوسفی در پایان گفت: گروهک های تروریستی به هیچ قومیتی منتسب نبوده و دشمن همه مردم، قومیت ها و مذاهب در کشور هستند و زمانی که اقدام به حمله تروریستی می کنند، به همه اقوام و مذاهب خسارت وارد می شود و خیانت آنها باعث به شهادت رسیدن افرادی از اقوام و مذاهب مختلف نیز می شود.

هدی هواشمی همسر حبیب اسیود نیز به رسانه‌ها گفته است که همسرش در تاریخ ۱۵ اکتبر یعنی دو هفته پیش در استانبول ناپدید شد.

باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صداوسیما نیز پیشتر نوشته بود که اسیود در ترکیه بازداشت شده است و پس از تحویل به مقامات ایرانی از مرز آذربایجان غربی به تهران منتقل و هم اکنون در اختیار وزارت اطلاعات است.

شبکه العربیه، نزدیک به عربستان نیز در خبری نوشت که ایران با همکاری یک کشور ثالث که احتمالا قطر است او را به ترکیه کشاند.

در یک سال اخیر دو چهره دیگر ساکن خارج از ایران در کشورهای همسایه بازداشت و به ایران منتقل شدند. روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که ساکن فرانسه بود، سال گذشته در عراق بازداشت و به ایران منتقل شد.

جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر» نیز در مرداد ماه گذشته به ایران منتقل شد و در بازداشت به سر می‌برد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حبیب اسیود حمله تروریستی گروه الاحوازیه مجلس شورای اسلامی گروهک های تروریستی ایران منتقل شد حمله تروریستی حبیب اسیود گروهک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • حمله گروهک تروریستی جیش الظلم به یگان تکاوری نصرت آباد
  • حمله ناکام گروهک تروریستی جیش الظلم به یگان تکاوری نصرت آباد
  • گروهک تروریستی سنتکام مدعی رهگیری و انهدام پهپادهای یمن شد
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • ناقوس جنگ را چه کسی به صدا درآورد؟/ زیباکلام: ما باعث حمله‌ی صدام به ایران شدیم/ حبیب احمدزاده: این ساده‌لوحی است صدام کینه‌ی قرارداد الجزایر را داشت
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن